
כשאנחנו שומעים על בישול מולקולרי אנחנו רואים בעיניי רוחנו מבחנות מבעבעות, נוזלים צבעוניים ושפים משוגעים והאמת, תיאור זה אינו רחוק מהמציאות! נעסוק ב-6 נושאים עיקריים: ג'לים, אמולסיות, ספריפיקציות, חומרים מסמיכים, קצפים וטעמים. נבחן את הקשר למדע הכימיה והפיזיקה. בבישול מולקולרי אנחנו משנים מרקמים, טקסטורות וצבעים של טעמים מוכרים. בקורס נכיר חומרים מהמטבח המולקולרי, מתכונים, שפים מפורסמים וכמובן – נבשל ונאכל.
חובת נוכחות ועבודות יילקחו בחשבון להערכה חילופית
מיועד לתלמידי כיתות י' פיזיקה וכימיה
4 מפגשים בימי רביעי, 17:00-18:30. מפגש ראשון ב-19.12.2018
מספר המקומות מוגבל - למעוניינים מהרו להירשם!
מחזור נוסף ייפתח בהמשך השנה.